Julekort

Eskadrille 729's julekort blev i mange år udsendt i et foldet kort i formatet 14,2 cm x 10,5 cm, hvor man limede et billede ind og skrev en kort julehilsen. På forsiden var høgehovedet, vingerne, kongekronen og tekst tryk i guldtryk, hvilket ikke helt kommer til sin ret på denne scanning. 

1971:

WAW delte 11. december 2017 disse billeder på Facebook-gruppen "Eskadrille 729" og skrev:

"Så fandt jeg det. Et længe savnet julekort fra en kold tid før shelterne var opfundet. Jeg mener det er fra eskadrillens første jul med Draken, dvs. Julen 1971. Begge billeder er hver for sig på 2 dobbeltsidede kort med Esk. våbenskjold på forsiden. Om de er fra samme år (med forskellige billeder) eller fordelt over 2 år, husker jeg ikke. Og ej forglemt, farvel til RF- 84F i 1971. God jul til alle Hawkeyes, WAW" 

Julekortet er et godt eksempel på den tids "Photo-Shop'ing". Eskadrille 729 har i alle årene haft et forbilledligt samarbejde med Fototjenesten, og fået uvurdelig hjælp til fremstillingen af julekort. Senere gik vi over til at lave "No Fake"-julekort, men stadig med den samme fantastiske støtte fra KARFOT.

1983

1984

1984:

AR-110 (forrest) og AR-119 i begyndelsen af august 1984 over Færøerne

1985

1985:

Året hvor Farøbroerne blev åbnet for trafik. Billedet er taget 29.11.1985, hvor vi fløj en 4-skibs formation fly-by for Forsvarschefen, der var ombord på et af Søværnets skibe, som lå i Øresund ud for Vedbæk. På grund af vejret kom de beordrede fly fra Flyvestation Aalborg og Flyvestation Skrydstrup aldrig i luften, og vi 4 fra Flyvestation Karup fløj på toppen af skyerne til Værløse. Her fik vi af GCA’en et instrument letdown til bane 10 til 1000’, og i denne højde forsatte vi IMC (i skyer) stik øst på til vi kom til Øresundskysten - udpeget af GCA’en - hvor vi så descendede til små 300’ i tæt diamond-formation, samtidig med at vi foretog et venstredrej mod nord. Jeg (TEN) lå på højre vinge og kiggede i drejet ned i drejet mod lead og vandoverfladen og lige i det øjeblik hvor lead opgav at komme under skyerne og startede et climb, så jeg at vi passerede hen over skibet, hvor Forsvarschefen var ombord. “Nothing beats shear luck”. De tre andre i formationen så ikke noget, da vi stort set var i skyer hele tiden. Efterfølgende fik eskadillen en skrivelse fra Forsvarschefen, hvor han pænt takkede for den flotte opvisning. Havde han kendt omstændighederne havde der nok vanket tæppedans i stedet for. Vejret i syd-øst Danmark var, som det fremgår af billedet sky clear, og vi fik taget dette billede, som sammen med et billede af formation over Flyvestation Avnø, blev de første "Stella Nova" billeder med FMKs lille M71 foto-pod.

1986

1986:

Top Gun

I 1986 var årets store filmhit “Top Gun”, og vores julekort var stærkt inspireret af filmplakaten. Baggrundsbilledeter taget af BRI fra bagsædet af en TF’er. En lidt svær øvelse med 3 RF’ere i et steep climb i relativ tæt formation, og stigevinklen blev ikke helt den samme, som på plakaten, men denne er nok også “Photo Shoppet” eller hvad det nu hed dengang.

Den unge dame på TELs skulder, er en fotomodel, som var på opgave på et reklamebureau i Herning, hvor en af eskadrillens piloters kæreste arbejdede. Kæresten var informeret om projektet, og da modellen indvilligede i at deltage uden honorar, blev der ringet til eskadrillen og TEL blev hevet op af kontorstolen, stoppet ind i 394 (eskadrillens VW Golf), og så afsted til Herning det gik, og “voila” - årets julekort var i hus. Igen med kæmpe hjælp fra fototjenesten.

1987

1988

1989

1990

1991

"Den 25. september 1991 fløj "The Russian Knights" igennem dansk luftrum. Eskadrille 729 var selvfølgelig på pletten

for at dække begivenheden. EGA og SIN "drejede" 2 fly rundt på "Rønne" på rekordtid, sprang i dem, scramble-alignment og basicly A/B-climb hele vejen op for at hente dem ca. 15 grader øst. Her et af billedrne blevet julekort." (Fra eskadrillens dagbog 1991)  

Foto: ESK 729

"God Jul og Godt Nytår"

1992

1993

1993:

Eskadrille 729's sidste julekort er en kollage af tidligere års julekort og nogle af de bedste "Stella Nova" billeder fra eskadrillens righoldige arkiv.